Izvještaj s planinarskog izleta na Roglu

0
1167
views

 

24.3.2018. planinari iz IV.OŠ Varaždin su išli na planinarski izlet na Roglu Sloveniju.

Autobus je krenuo u 8:00 sati ujutro, ispred IV.OŠ Varaždin. Ukupno je bilo  47 planinara, od toga  pet učiteljica i  vodič Milan Turkalj. Na putu do Rogle stali smo na stajalištu.

Kada smo došli na Roglu, vidjeli smo skijaške staze i skijaše. Najprije smo se sanjkali po plastičnim vrećama koje smo dobili od vodiča, a nakon toga krenuli smo  planinariti prema planinarskom domu „Pesek“.  Put nam nije bio tako težak jer smo se spuštali, a neki su se „sanjkali“ na vrećama. Malo smo se i odmarali usput.

U planinarskom domu mogli smo nešto popiti ili pojesti iz ruksaka ili si kupiti. Stisnuli smo žigove u planinarske dnevnike (tko ih je ponio ).Nakon odmora vraćali smo se na  polazište. Ovoga puta put nam je bio težak. Hodali smo uzbrdo pa smo morali i odmarati koji put. Usput smo vidjeli i dva helikoptera i grudali se. Nakon dugog planinarenja ukrcali smo se u autobus.

Na povratku kućama stali smo na stajalištu u Tepanju. Tu smo mogli nešto pojesti ili kupiti.

Nekoj djeci ovaj izlet bio je zabavan, a nekima je bio i naporan. Ipak, većini djece ovaj izlet je bio jako zabavan i zanimljiv. Bio je drugačiji jer smo prvi puta imali toliko snijega na   stazi. Ovo je bio naš prvi izlet u pravom zimskom ugođaju.

Veronika Darabuš, 4.c

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.