Međunarodna inicijativa Dabar (Bebras) u IV. OŠ Varaždin

0
165
views

Međunarodna inicijativa Dabar (Bebras) je osmišljena za promicanje informatike i računalnog razmišljanja, a kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja, a od 2016. u izradi zadataka sudjeluju i hrvatske učiteljice i učitelji.

Dabar se izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu kojom se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na ovogodišnjem  Dabru svoje znanje odmjerili su i učenici IV.OŠ Varaždin:
Neo Drožđek 1.c
Terezija Vrbanec 2.a
Ivan Masten 4.c
i Marko Vrbanec 6.a
Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali te njihovim mentorima, učiteljima Informatike, Nikolini Miholić i Damiru Vrbancu.
Budući da Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti, sudjelovanjem u Inicijativi želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.
Damir Vrbanec

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.