Vatrogasci u 1.a

0
1084
views

 

Članovi vatrogasne postrojbe bili su gosti u 1.a razredu učiteljice Rajke Bedenik te su podučili djecu osnovama vatrogastva i upoznali ih s osnovnom opremom koju koriste, a ujedno su ih pozvali da se priključe Dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

Tom prilikom razgovarali smo s njihovim predstavnikom.

Kakvo je to biti vatrogasac?

Nije jednostavno, mi se za to odlučujemo još kao mladi, učimo i treniramo zajedno s našim kolegama kako bi smo stekli međusobno povjerenje, te kako bismo na intervencijama postupali i surađivali uz što manje komunikacije i bez gubljenja vremena, a učinkovito.

  1. Što radite kada nema intervencija?

Kada nismo na intervencijama servisiramo opremu i vježbamo postupanje u kriznim situacijama. Ponekad organiziramo javne pokazne vatrogasne vježbe s ciljem upoznavanja i edukacije građana s opremom, tehnikom i postupcima pri gašenju požara i spašavanju ugroženih osoba te ostalim mogućnostima vatrogasne tehnike u kriznim situacijama.

Često i učimo kako bismo stekli više činove.

 

  1. Mislite li da u ovom razredu ima nekih budućih vatrogasaca?

Pa, vjerujemo da ima. Samo treba osjetiti želju za tim pozivom te biti uporan u svojem nastojanju da postanete vatrogasac.

  1. Mislite li da bi svi ljudi trebali znati osnovne stvari o vatri i o ponašanju u požaru?

Naravno, požar se može dogoditi svugdje, stoga bi svi trebali znati barem osnove postupanja prilikom  požara te bi trebali znati rukovati s osnovnom protupožarnom opremom. Kako bismo tome pridonijeli organiziramo ovakve i slične edukacije.

 

Vito Weiser, 5a

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.