IZAZOVI DIGITALNIH MEDIJA U OBITELJI I ŠKOLI – edukativno predavanje za roditelje i učitelje

0
1372
views

Kao sastavni dio preventivnih programa IV. OŠ Varaždin, a i u sklopu
obilježavanja Dana sigurnijeg interneta, u utorak 6. veljače 2018. godine, dr.sc. Lana Ciboci održala je prigodno predavanje naziva Izazovi digitalnih medija u obitelji i školi.

Tom prilikom je prisutnim roditeljima i učiteljima ukazala na problematiku vezanu uz djecu i starije malotljetnike koji koriste digitalne medije. Najviše se posvetila zaštiti djece na internetu te je navela brojne opasnosti koje vrebaju u online svijetu.

Podučila je prisutne kako zaštititi djecu od vršnjačkog nasilja na internetu te od seksualnih  predatora, a isto tako i kako kontrolirati sadržaje koji su djeci dostupni online Navela je i činjenicu da su društvene mreže dovele do redefinicije pojma privatnosti te da i odrasle i djecu treba educirati kako zaštiti svoju privatnost i osobne podatke.

U iscrpnom i nadasve korisnom predavanju dr. sc Ciboci je uputila roditelje i na aplikacije pomoću kojih mogu kontrolirati pametne telefone svoje djece te ih i na taj način zaštititi. Uputila je prisutne i na aplikaciju Ministarstva unutarnjih poslova koja omogućuje prijavljivanje nezakonitih sadržaja na internetu, a odnose se na iskorištavanje i zlostavljanje djece – red button.

Svi su prisutni dobili edukativne materijale (O)siguran online čiji je organizator Wiener osiguranje, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te uz partnerstvo Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.