U prostorima Prve osnovne škole Varaždin otvorena izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Varaždinske županije – LIK 2018.

0
1906
views

Dana 26.2.2018. otvorena je izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Varaždinske županije – LIK 2018.

Ovogodišnja je tema bila  „Čudesni svijet mitskih bića“ gdje su se kroz likovnu tehniku žica (aluminijska i bakrena) uz mogućnost spajanja konopom prirodne boje vrednovali zadani ključni pojmovi kao što su linijski istanjena masa, materijalizacija crta, kompozicija, kontrast, plastička tekstura, faktura (kiparski rukopis).

 

Od jedanaestero učenika naše škole koji su sudjelovali na školskoj razini, četiri likovna rada odabrana su i poslana na županijsku razinu (radovi od Noe Stolnik, Magdalene Bermanec, Ivana Mlinarića i Marinele Hiržin).

 

Na županijskoj razini, povjerenstvo je odabralo tri rada za izložbu učenika iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – rad učenica Magdalene Bermanec i Noe Stolnik te rad učenika Ivana Mlinarića, a rad učenice Noe Stolnik, prema vrednovanju povjerenstva, osvojio je 3. mjesto.

 

Iskrene čestitke svim sudionicama natjecanja, a posebice Noi, Magdaleni i Ivanu.

Bravo!

Maja Đakmanec Loborec

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.