Zdravlje u bojama na IV. OŠ Varaždin

0
899
views

U utorak 6. 03. 2018. od 12.30 do 13. 30 sati u prostorijama 3. a razreda, održane su radionice “Zdravlje u bojama” u sklopu projekta “Srcem i znanjem do zdravlja“, . Radionici su nazočili po pet učenika iz 3.a, 3.b, 3. c i 4.a. i 4.b razreda kao predstavnici razreda (ukupno tridesetak učenika) koji će svoje nove spoznane prenijeti svojim prijateljima u razredu.

Radionicu je održala prof. savjetnik Karmen Kokot, dipl. ing., Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin sa svojim učenicama završnih razreda.

„Radionica se sastoji od kratkog izlaganja o štetnosti prekomjernog unosa šećera, diskusije o konzumaciji slatkih proizvoda, pripreme jednostavnijih zamjena za slatko na bazi voća ( prirodni sok, domaće čokoladno mlijeko i sl.), konzumacije pripremljenih proizvoda, rješavanja problema kroz igru te ankete o prehrambenim navikama. Svaki učenik dobiva brošuru s receptima za pripremu jednostavnijih zdravih obroka i savjetima o pravilnoj prehrani. U radionici sudjeluju učenici završnog razreda zanimanja tehničar nutricionist u ulozi edukatora pod mojim mentoriranjem.“
Trošak ove radionice potpuno je pokriven projektom koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.
Cilj radionice ” Zdravlje u bojama” je skrenuti pozornost na prekomjernu konzumaciju šećera i ” nezdravih” slatkih proizvoda u dječjoj prehrani koja dovodi do prekomjerne tjelesne težine koja ima za posljedicu različite zdravstvene probleme. Radionica se sastoji od kratkog izlaganja o štetnosti prekomjernog unosa šećera, diskusije o konzumaciji slatkih proizvoda, pripreme jednostavnijih zamjena za slatko na bazi voća (prirodni sok, domaće čokoladno mlijeko i sl.), konzumacije pripremljenih proizvoda, rješavanja problema kroz igru te ankete o prehrambenim navikama. Svaki učenik dobiva brošuru s receptima za pripremu jednostavnijih zdravih obroka i savjetima o pravilnoj prehrani. U radionici sudjeluju učenici završnog razreda zanimanja tehničar nutricionist u ulozi edukatora pod mentoriranjem gđe Kokot“.

U svibnju mjesecu ove godine očekujemo u sklopu projekta „Srcem i znanjem do zdravlja“ predavanja i za učenike viših razreda o potrebi njegovanja navika zdravih prehrambenih navika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.