DANI OTVORENIH VRATA PMF-a

0
1042
views

U petak, 13. travnja 2018.  četrdesetak učenika IV osnovne škole Varaždin, pod vodstvom učiteljica  Janje Venchiarutti, Davorke Bišćević i Silvije Špiranec,  posjetilo  je Dane otvorenih vrata  Prirodoslovno- matematičkog fakulteta  u Zagrebu.  Dani otvorenih vrata obuhvaćaju 7 manifestacija, a naši učenici imali su priliku posjetiti njih pet. Sudjelovali su u radionicama na odsjeku kemije, geologije, biologije, geografije i genetike.

Učenici osmih razreda pobliže su se upoznali s radom na području genetike i biologije, dok su učenici petih, šestih i sedmih razreda  preko sudjelovanja na  radionicama Geološkog i Geografskog  odsjeka upoznavali područja njihovog rada. Svi učenici razgledavali su i postav Kemijskog odsjeka gdje su njegovi studenti  izvodili  i objašnjavali kemijske procese.

Dan otvorenih vrata na PMF-u svakako je dan vrijedan divljenja, dinamičan, uzbudljiv, interesantan, inovativan i poučan. Taj dan pomaže da učenici  promjene svoj pogled  na znanosti koje možda na prvi pogled izgledaju teške i nezanimljive te da pobudi interes za njih jer su i te znanosti itekako zanimljive,ali i nadasve korisne za cijelo čovječanstvo.

Anamarija Višnjić, 7.b

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.