Obilježavanje Dana medijske pismenosti 2018. u IV. OŠ Varaždin

0
767
views

Utjecaj medija na živote djece i odraslih sve je veći te nameće potrebu za njihovim boljim razumijevanjem. Mediji nam donose u život mnogo korisnih sadržaja, ali je nužno poučiti djecu (i odrasle) da ih sigurno koriste i razviju kritičko mišljenje.

Ove školske godine priključili smo se obilježavanju Dana medijske pismenosti na dva načina – putem radionica koje je održao školski psiholog Matej Fiškuš pomoću materijala preuzetih sa stranice medijskapismenost.hr te terenskom nastavom učenika polaznika Novinarske grupe. Novinari su posjetili Media Servis, Narodni radio, Gold FM, Enter FM te Antenu kako bi sudjelovanjem na radionicama u organizaciji Agencije za elektroničke medije te saznali kako nastaju određeni medijski sadržaji i tko sudjeluje u njihovu nastanku.

Učenici četvrtih razreda, učenici u produženom boravku te učenici 6.b razreda sudjelovali su na radionici na temu “Zaštita osobnih podataka” koju je vodio školski psiholog Matej Fiškuš. Tom prilikom naučili su razlikovati osobne od neosobnih podataka, pravila ponašanja na društvenim mrežama kao i potencijalne opasnosti na Internetu.

Ovaj veoma koristan projekt pokrenuli su Agencija za elektroničke medije i UNICEF  s ciljem edukacije i informiranja djece, roditelja, odgojitelja i nastavnika o važnosti medijske pismenosti.

Anamarija Višnjić, 7.b

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.