Tradicionalni izlet Velebit – Jablanac

0
953
views

Planinarska sekcija Čevo

Kao i prošlih godina, tako se i ove godine Planinarska sekcija Čevo uputila na Velebit, s voditeljicama Dijanom Gašparac i Snježanom Kolak te stalnim pratnjama učiteljicom Davorkom Bišćević, Silvijom Špiranec te novim pojačanjem Martinom Knežić. Krenuli su u cik zore i već oko 11 sati hodali su zelenim velebitskim padinama i divili se ljepoti prirode. Vrijeme ih je poslužilo, kiša nije padala, ali je Zavižan bio u oblacima te je šetnja Velebitskim botaničkim vrtom bila putovanje u jedan novi, bajkoviti svijet.

Prilikom odlaska iz Nacionalnog parka sjeverni Velebit planinari su bili počašćeni rijetkim prizorom, na cesti su vidjeli tri medvjedića kako se igraju. Kada su medvjedići ugledali autobus, oni su pojurili u šumu, u sigurnost gdje ih je čekala mama medvjedica.

U planinarskom domu Jablanac bilo je zabavno, učiteljice su kuhale večeru, a mali planinari su se odmarali, pričali, igrali i smijali. Sljedeće jutro posjetili su uvalu Zavratnica, a pošto je vrijeme bilo lijepo iskoristili su ga za posljednje kupanje ove godine.  Puni dojmova, uz priču i smijeh put do Varaždina je brzo prošao.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.