Nova školska godina

0
774
views

Početak nove školske godine svima je pomalo iznenađujuć. Još smo svi između dvaju svjetova – svijeta odmora i zabave i svijeta učenja, pamćenja, pisanja… Kao i svake školske godine, za dobar početak, ali za još bolji nastavak, svi trebamo neku motivaciju, planove koje ćemo pokušati ostvariti. Najvažnije je zadati si neki krajnji cilj do kojeg želimo doći, koji želimo dostignuti s što boljim uspjehom.

Od nastave hrvatskog jezika, koji je meni jedan od dražih predmeta, očekujem najprije usavršavanje moga gramatičkoga znanja koje će mi nadalje pomoći da bez većih grešaka pišem književne radove. Književnosti, inače mojoj vedrijoj strani hrvatskoga jezika, posebno se veselim jer se nadam da ću u ovom području moći iskazati svoj stvaralački talent te da ću moći izraziti svoje osjećaje i emocije kroz radove. No, u području književnosti ne veselim se samo svojem stvaralaštvu, već i stvaralaštvu spisatelja čija ću djela pročitati i iz kojih ću moći saznati više i unaprijediti  svoje pisanje. Svoje govorne sposobnosti nadam se da ću poboljšati kroz razgovor sa svojim suučenicima i nastavnicom. Od nastavnice očekujem pravednost u ocjenjivanju, zanimljivost u izlaganju nastavnih sadržaja i poticanje učenika na angažirano sudjelovanje u nastavi.
Svoju pažnju također ću jednako posvetiti i ostalim školskim predmetima koje ću pratiti s pozornošću, a učiti s razumijevanjem. Posebno ću posvetiti pažnju nastavnim sadržajima iz meni težih predmeta, pa ću pokušati usvojiti što više znanja i vještina koje će mi koristiti u životu. Brige i probleme rješavat ću kroz razgovor s prijateljima, obitelji i razrednikom koji će mi pomoći da završim ovaj razred sa što boljim rezultatom, ali i sa što ljepšim sjećanjima.

Ova očekivanja i ciljeve želim ostvariti tijekom ove nastavne godine, ali želim ih i dopuniti raznim dodatnim aktivnostima kako bih što spremnija i sa što više znanja ušla u željeno srednjoškolsko obrazovanje.

Anamarija Višnjić, 8.b

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.