Svjetski tjedan svemira u 2. c

0
932
views

Svjetski tjedan svemira obilježava se svake godine od 4. do 10. listopada. Učenici 2. c  razreda iskoristili su priliku i stekli su nova znanja o svemiru.

Obilježavanje Svjetskog tjedna svemira odvija se pod okriljem World Space Week Associationa (WSWA). To je najveća svjetska obrazovna organizacija povezana sa svemirom, a pokrenuli su je Ujedinjeni narodi, Vijeće za miroljubivo korištenje svemira (COPUOS) i Ured za izvanzemaljske poslove (UN OOSA).

Učenici 2. c razreda sa svojom su učiteljicom Jelenom Šalamun obilježili svoj „Svemirski dan“. Tom je prigodom učenicima u sklopu nastave održana projekcija filma o postanku našeg planeta Zemlje tijekom koje su se upoznali s prirodnim silama i osnovnim zakonitostima koje postoje u svemiru.

Svaki od učenika odabrao je jednu temu koju je zajedno sa svojim roditeljima istražio te prezentirao učenicima u razredu. Učenici su imali prilike čuti zanimljivosti o Sunčevom sustavu, pojedinim planetima, crnim rupama, a neke od najzanimljivijih tema bile su „Postoje li vanzemaljci?“ te „Ima li svemir kraj?“ Nakon upoznavanja svemirskog prostranstva, proučili su teleskop te saznali čemu on služi. Na kraju dana u paru su slikali planete Sunčevog sustava te njima ukrasili razredni pano.

Na priloženim fotografijama pogledajte kako su se učenici zabavljali i istraživali i uvjerite se da je atmosfera u učionici bila radna, ali i vesela.

Jelena Šalamun

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.