Marko Huđ – najčitatelj Dječjeg odjela Gradske knjižnice Varaždin

0
1348
views

Stručnjaci kažu da čitanje povećava kreativnost, smanjuje stres i poboljšava koncentraciju i pamćenje. No, čitanje kao hobi danas ima veliku konkurenciju – internet, televiziju, mobitel i slično. Ponosno tvrdimo da naši učenici čitaju i vole čitati. To nam potvrđuje i Marko Huđ, učenik 5. a razreda, koji je proglašen najčitateljem Dječjeg odjela Gradske knjižnice Varaždin.

Marko je tijekom godine pročitao čak 103 knjige. Voli čitati u svoje slobodno vrijeme i čitanje shvaća kao zabavu i odmor, a ne kao obavezu. Kaže da sve voli čitati – stripove, romane, enciklopedije, a najdraža mu je knjiga Strah u Ulici lipa. Ova je nagrada, osim same potvrde i časti, ujedno i velik doprinos za njegovu kućnu knjižnicu. Dobio je zanimljive knjige poput biografije Dražena Petrovića, enciklopediju Sveznadar, različite stripove itd. Veseli se novim knjigama i već ih je počeo čitati.

Marko je vrijedan, skroman i znatiželjan. Njegovi su najdraži predmeti informatika, geografija i hrvatski jezik. U slobodno vrijeme voli voziti bicikl, čitati i družiti se s prijateljima.

Ovaj je razgovor Marko završio mudrom porukom koju bismo svi trebali upamtiti:

Čitanje je naša svjetlost u budućnosti.

Marko, čestitamo još jednom i ponosimo se što je IV. osnovna škola tvoja škola!

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.