Mjesec borbe protiv ovisnosti – orijentacijsko trčanje

0
750
views

Od 15. studenog do 15. prosinca obilježavao se Mjesec borbe protiv ovisnosti. Tijekom tog razdoblja održan je niz radionica i različitih aktivnosti s ciljem upozoravanja javnosti na problem zlouporabe svih oblika ovisnosti, a osobito droga. Ovisnost može biti psihološka i fiziološka, a odnosi se na neprilagođeno ponašanje vezano uz uporabu droga, pušenje, kockanje, ovisnost o internetu i sl.

Jedna od aktivnosti tijekom navedenog razdoblja bio je i sportski dan nazvan „Sportom protiv ovisnosti”. Organizirano je natjecanje u orijentacijskom trčanju na području Parka Ivana Pavla II. i oko dvorane Graberje. Orijentacijsko trčanje je organizirano kretanje po nepoznatom terenu. Natjecatelj se mora orijentirati uz pomoć karte i kompasa i pronaći unaprijed određene kontrolne točke ucrtane na karti u što kraćem vremenu. To je sport kojim se mogu baviti svi, neovisno o godinama i tjelesnoj  opripremljenosti.

Učenici i učenice 6. a razreda sudjelovali su u orijentacijskom trčanju. Sam je događaj počeo u deset sati, a završio je u podne. Svi su se odlično zabavili i dobili su priznanje za sudjelovanje. „Bilo je super!”, rekla je učenica Lorena Uzelac.

Matej Gabriel Monteleone, 6. a

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.