IV. OŠ Varaždin – inkubator inovativnih i kreativnih učitelja

0
1129
views

21. stoljeće donosi potpuno novu dimenziju obrazovanja, novu gramatiku u nastavnim sadržajima u vidu uključivanja IKT tehnologije u tradicionalni vid poučavanja. IV. OŠ Varaždin reagira u brojnim domenama, kao i uključivanjem u Javni poziv za prijavu inovativnih digitalnih obrazovnih sadržaja kako bi se naglasilo neizmjernu važnost poučavanja te vrijednost kvalitetnih i inovativnih učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u vrijeme brzih promjena.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je zaprimilo 389 prijava od koje su tri iz Varaždinske županije, i to dvije iz IV. OŠ Varaždin: Dijane Gašparac, učiteljice savjetnice Engleskog jezika i Damira Vrbanec, učitelja savjetnika Informatike.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uključilo je jedino 100 digitalnih nastavnih sadržaja u razvoj učeničkih područja u niz predmeta i međupredmetnih tema, a njihove autore (učitelje) nagradilo. Učiteljica savjetnica Gašparac je kurikularnoj reformi doprinijela u vidu humanističke domene, engleskog jezika – gdje će svi učenici Republike Hrvatske moći prema njenim materijalima učiti o Australiji. Učitelj savjetnik Damir Vrbanec je na STEM području programirao nastavni sadržaj iz robotike.

IV. OŠ Varaždin kao kreativna i inovativna osnovna odgojno – obrazovna ustanova Grada Varaždina s ponosom ističe sve svoje zaposlenike kao visokoprofesionalne stručnjake u stručnom i odgojnom radu s djecom i roditeljima, jer nove tendencije obrazovanja, uz sinergiju s tradicionalnim odgojem daju uspjeh – obrazovanu i odgojenu našu djecu za potrebe 21. stoljeća.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.