Dan zamijenjenih uloga

0
892
views

 

 

Dana 23. 5. 2019. u našoj smo školi na jedan dan zamijenili uloge. Učenici su obavljali poslove učitelja i učiteljica, ravnateljice, knjižničarke, pedagoginje, psihologa, spremačica, kuharica i domara. Tete kuharice dobile su pomoć oko spremanja i podjele užine i ručka. Domari su sa svojim malim zamjenama uređivali prostor u školi i izvan nje. Male spremačice brinule su se o čistoći škole. Učitelji i učiteljice ponovno su mogli sjesti u klupe i prisjetiti se svojih đačkih dana.

Učitelji i učiteljice te svo osoblje škole su se lijepo proveli, a učenici su dobili priliku okušati se u svim poslovima koji se rade u školi.

U nastavku možete pročitati izjave učenika koji su sudjelovali u zamjeni uloga:

„Na Dan zamijenjenih uloga ja sam bila učiteljica Geografije. Mislim da je posao učitelja jako zahtjevan. Učitelj mora podučavati djecu sigurno i točno. Svaki dan ima novi izazov. Na sat mora doći pripremljen i s novom idejom da zainteresira učenike.”

Monika Janjušević (učiteljica Geografije)

„Na Dan zamijenjenih uloga imala sam ulogu spremačice. Prvo sam čekala zvono za kraj prvoga sata, a do tada sam se primila metle i pomela hodnik. Oduvijek sam htjela pozvoniti školskim zvonom i ta moja želja se napokon ostvarila. Nakon zvona otišla sam u školsko dvorište pokupiti ostatke pokošene trave. Tete spremačice objasnile su mi što sve one rade, kako se trebaju ponašati kada u školu dođu gosti i sl. Nakon razgovora odnijela sam užinu u tajništvo i računovodstvo. Nakon velikog odmora prošetala sam po školi i provjerila je li sve u redu. Dan zamijenjenih uloga ostat će mi u sjećanju. Bilo mi je stvarno super, zabavno i poučno. O spremačicama naše škole imam visoko mišljenje zbog svega što rade i što tako dobro održavaju školu. Uvijek su drage i nasmijane.”

Ema Nađ (spremačica)

„23. 5. 2019. godine u našoj školi održao se Dan zamijenjenih uloga. Okušala sam se u ulozi učiteljice Hrvatskog jezika. Bilo mi je lijepo ali pomalo zahtjevno učiti svoj razred. Posao učiteljice mi se jako sviđa te bih ga voljela raditi u životu. ”

Klara Studak (učiteljica Hrvatskog jezika)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.