Projekt Cvjetna lektira 2019.

0
833
views

U našoj školi već godinama živi projekt ‘Cvjetna lektira’ koji marljivo provode učiteljice i učenici 2. razreda u suradnji sa školskom knjižničarkom. Projekt se provodi s ciljem ostvarivanja  kreativnijeg odnosa prema učeničkoj lektiri, stjecanja stvaralačkog iskustva, poticanja mašte i  kreativnosti, uživanja u čitanju i ljubavi prema knjizi.

I ove godine, proljeće su obilježili čitajući priču ‘Plesna haljina žutog maslačka’ Sunčane Škrinjarić te izradom predivnih  likovnih i literarnih radova  učenika 2.a, 2.b i 2.c razreda.

Natjecali su se u kvizu prepoznavanja cvijeća, izrađivali cvjetne kalendare, herbarij, straničnike, ukrase od reciklažnog papira, mirisne slike, pisali eko priče i izradili stripove, naučili kako napraviti reciklirani papir, a posjetiti su i izložbu kukaca Entomološkog odjela GMV, Gradsku tržnicu i cvjećare te Vrtni centar Parkovi d.o.o.

Za kraj, organizirali su natjecateljske igre pod nazivom Maslačkove natjecateljske igre u našoj sportskoj dvorani, u kojima su sudjelovali učenici  drugih razreda zajedno sa svojim roditeljima! Bilo je smijeha, znoja, timskog rada,i najvažnije, sportskog duhu uz geslo ‘Važno je sudjelovati!’.

Rezultate zajedničkog rada – maštoviti i kreativni radovi učenika, pokazali su kroz izložbu roditeljima, povodom Dana škole 24. svibnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.