Osmaši u Vukovaru

0
709
views

Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda u Vukovar“ organizirao je za učenike osmih razreda IV osnovne škole Varaždin terensku nastavu. Terenska nastava  održavala se 26. i 27. 09. 2017., a pristupilo joj je 54 učenika 8.a,b,c, razreda uz pratnju četiriju učiteljica.

Polazak za Vukovara bio je u ranim jutarnjim satima ispred IV. osnovne škole, a dolazak u sam Vukovar je bio u 9.30 sati. Istog dana osmaši su posjetili Muzej vučedolske kulture i Gradski muzej Vukovar. Odslušali su i dva predavanja na teme „Domovinski rat“ i „Bitka za Vukovar“.

Nešto bogatiji sadržajima bio je drugi dan posjeta, kad su učenici i njihovi pratitelji, posjetili niz lokacija na prostoru grada Vukovara i u njegovoj okolici. To su  mjesta koja su bila vrlo važna u obrani  grada Vukovara od velikosrpske agresije kao i mjesta stradanja i masovnih ubojstava hrvatskih branitelja i civila. Tako su učenici  posjetili : Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Vukovarsku bolnicu 1991., Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Masovnu grobnicu Ovčara. Terenska nastava zaokružena je Školom mira i kvizom za učenike nakon čega je slijedio povratak u Varaždin . Prepuni dojmova , stečenog znanja o Domovinskom ratu te probuđene domoljubne i nacionalne svijesti u Varaždin su osmaši stigli u 21.30 sati.

Anamarija Višnjić, 7.b

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.