Europska i Nacionalna oznaka kvalitete za eTwinning projekt Pipi Duga Čarapa otkriva Hrvatsku

0
826
views

Tijekom prošle školske godine (siječanj – lipanj 2019.) učenici 4.a, b i c razreda, njihove učiteljice M. Ilić-Konjić, J. Jalšić, G. Foder i školska knjižničarka M. Mavrek (koordinatorica projekta) sudjelovali su u eTwinning projektu ‘Pipi Duga Čarapa otkriva Hrvatsku’. U projektu je sudjelovalo dvadesetak osnovnih škola iz Hrvatske i učenici iz švedskog grada Helsingborga s učiteljicom M. Mihalić.

Cilj projekta bio je: ‘Poboljšati jezične kompetencije učenika; povećati njihovu motivaciju za učenje i razvijati interes za čitanje književnih djela, sklapanje prijateljstava, podizanje svijesti učenika o pripadnosti jednoj europskoj zajednici.

Za visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima, za uložen trud i kreativnost učenika, dodjeljena nam je Nacionalna oznaka kvalitete (Quality Label). Oznaka kvalitete je konkretno priznanje učiteljima i školama za visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima. Za učenike, ovo je poticaj i nagrada za uloženi trud, a za škole je to javno priznanje njihove predanosti kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini. Nacionalna služba za podršku (NSS) ocjenjuje prijave za Nacionalnu oznaku kvalitete.

Također, osim Nacionalne oznake kvalitete, naša škola je dobila još jedno veliko priznanje za taj projekt – Europsku oznaku kvalitete. Drugim riječima, naš rad, rad naših učenika i škole prepoznat je na najvišoj europskoj razini. Europsku oznaku kvalitete (European Quality Label – EQL) dodjeljuje Središnja služba za podršku (CSS) u Briselu.

Projekt će biti prikazan na europskom portalu www.etwinning.net, što je velika čast!

Čestitamo na postignutome i radujemo se novim projektima i poticajima!

Poveznica na projektne aktivnosti naše škole:

http://www.os-cetvrta-vz.skole.hr/etwinning-projekt-pipi-duga-carapa-otkriva-hrvatsku/

 

Marina Mavrek, šk.knjižničarka


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.