Obilježili Mjesec hrvatske knjige 2019.

0
1151
views

Od 15. listopada do 15. studenog u Hrvatskoj se već tradicionalno obilježava Mjesec hrvatske knjige s ciljem promicanja knjige i čitanja. I u našoj školskoj knjižnici, uz raznovrstan program, obilježili smo ovogodišnju manifestaciju čiji je moto bio ‘U ritmu čitanja’.

Pričamo priču i igramo se: Cmoljac zna! – gdje stanuje knjižnica

Učenici 1. i 2. razreda poslušali su zanimljivu priču Cmoljac zna! – gdje stanuje knjižnica Željke Vrbančić, o buhi Cmoljcu koji voli dolaziti u knjižnicu i posuđivati i čitati knjige. Uz slikovnicu o Cmoljcu, na posudbu od Gradske knjižnice Samobor dobili smo društvenu igru Cmoljac zna! u XXL veličini u kojoj su figurice bili sami učenici. Bilo je zabavno i poučno!

Izložba i/ili čitanje slikovnica i knjiga : ‘15.10. – 15.11. Školska knjižnica u ritmu čitanja’

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige, u školskoj knjižnici bile su izložene  knjige s temom iz svijeta glazbe, od brojalica i dječjih pjesmica do priča i knjiga o glazbenim stilovima, glazbalima te glazbenoj industriji općenito.

Radionica izrade straničnika

Učenici od 1. do 4. razreda koji su polaznici produženog boravka, sudjelovali su u izradi označivača stranica ili straničnika na temu glazbe.  Oslikane straničnike ponijeli su kući za vlastitu upotrebu.

Prvašići posudili prve slikovnice

Učenici prvih razreda naše škole su tijekom studenog posjetili školsku knjižnicu, dobili članske iskaznice i posudili svoje prve slikovnice! Dobro nam došli mali čitači!

Projekt Bookmarker 2019. (Bookmark Exchange Project 2019)

U listopadu se obilježava i Međunarodni mjesec školskih knjižnica širom svijeta. Tijekom tog mjeseca, uključili smo se u međunarodni projekt razmjene straničnika. Ove godine, zemlja partner nam je bila Tajvan i škola Taipei American School (učenici 6. razreda). Mali knjižničari naše škole uključili su se u izradu straničnika koje smo onda poštom poslali u Taipei. Na našu adresu stigli su i njihovi straničnici s nekim sitnicama i suvenirima iz dalekog Tajvana.

Projekt Digital Bookmark Exchange 2019.

Mali knjižničari uključili su se i u međunarodni projekt razmjene digitalnih straničnika. Svoje radove poslali smo elektroničkom poštom u osnovnu školu Bal Bharati (Indija).

Nagradna igra  ‘Dovrši stihove’

Učenici naše škole mogli su sudjelovati i u nagradnoj igri Dovrši stihove – što im se jako svidjelo. Zadaci nisu bili teški, trebalo se samo sjetiti stihova poznatih pjesama za djecu i mlade. Nagradno izvlačenje donijelo je i brojne prigodne nagrade.

I za kraj, kako bi Andrea Bocelli rekao: ‘Time to say goodbye…’ do sljedeće godine i novih aktivnosti u Mjesecu hrvatske knjige!

Na poveznici  pogledajte animaciju koja će vam dočarati neke trenutke iz knjižnice.

https://cdn.cp.adobe.io/content/2/video/c6bef63c-710d-4d99-bc6a-1f7e1ad65507/embed?api_key=MarvelCP1

Marina Mavrek, šk. knjižničarka

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.