Lana Mutvar uspješna na županijskoj razini natjecanja LIK te odlazi na državno

0
754
views

Na nedavno održanom LIK-u učenica IV. OŠ Lana Mutvar ostvarila je plasman na državnu razinu natjecanja. Na natjecanju su, osim Lane, sudjelovale Elizaveta Donskikh i Eda Čepin. Natjecanje–izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna ‒ LIK održava se u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje.

Tema–poticaj natjecanja bila je Umjetnost i čovjek, a podtema: Kad bi spomenici pričali, a legende oživjele

Likovni zadatak za učenike bio je izraditi strip s naslovom i slikama  (šest do osam kadrova). Tekst je trebao biti sastavni dio stripa. Sadržaj i tekst stripa trebalo je planirati na temu spomenika kulturno-umjetničke baštine i legendi.

Svako mjesto ima neki spomenik ili priču koju možemo istražiti i ispričati na nov i suvremeni način, pričajući o tome po čemu je netko bio poznat ili prepričavajući što je neki spomenik doživio gledajući ispred sebe ljude i događaje koji su ispred i pored njega prolazili, odlazili i s vremenom se izmjenjivali. Legenda može biti oživljena na nov i suvremeni način tako da zamišljamo što bi bilo da se odvija u današnje vrijeme ili što bi bilo kada bi se ja vratio u povijest i  svojim djelovanjem utjecao na kraj te legende.

Na naslovnoj fotografiji se uvjerite  koliko je uspješno naša učenica Lana Mutvar ostvarila likovni zadatak u likovnom djelu Grgurov smijeh izrađenom u tehnici tuša…

Čestitke Lani te mentorici Jani Đurđević.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.