Suradnja IV. OŠ i Srednje škole Arboretum Opeka

0
1317
views

Srednja škola Arboretum Opeka imenovana je 2018. Regionalnim centrom kompetentnosti u poljoprivredi. Trenutno provode projekt čija je svrha promoviranje strukovnih zanimanja te informiranje o aktivnostima i programima koje provodi RCK, strukovnim zanimanjima i zapošljivosti nakon završetka školovanja, a provodi se kroz radionice za roditelje i učenike u RCK-u te radionice u osnovnim školama (Izrada povišenih gredica, Hoteli za kukce, Čuvajmo i sadimo tradicijske vrste ukrasnog grmlja, Vrt u boci, Sadnja vanjskih žardinijera, Lončanicama do zdravijeg zraka, Izrada komposta, Ljekoviti i aromatični vrt, Vrt za druženje).

Pedagog Srednje škole Arboretum Opeka Stjepan Koren te psihologinja Rene Mijatović sa svojim su projektom upoznali ravnateljicu IV. OŠ Varaždin Jasminu Dvorski te učiteljice Antoniju Benjak i Marjanu Boršćak-Sudec te dogovorili suradnju dviju škola. Kako učiteljice Benjak i Boršćak-Sudec održavaju izvannastavnu aktivnost naziva Eko vrt i biljke, a s naglaskom na ljekovito bilje, predloženo je da se suradnja odvija u tom smjeru kroz izradu visokih gredica i sl.

Veselimo se suradnji IV. OŠ i Srednje škole Arboretum Opeka te novim i zanimljivim iskustvima te znanjima koja će iz suradnje proizaći.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.