Obilježili Svjetski dan mentalnog zdravlja u sklopu međunarodnog eTwinning projekta ‘ Ja i sva moja lica’

0
812
views

Ove školske godine naša Škola se uključila u međunarodni eTwinning projekt  ‘Me, Myself & I’ (‘Ja i sva moja lica’).

Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih, posebno u ova izazovna vremena. Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Također, imat će priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Projektne aktivnosti osmislili su psihologinja Marija Novoselić iz Osnovne škole Drenje i učitelj informatike Goran Podunavac iz Osnovne škole Popovac. U projektu sudjeluje preko 100 učitelja i njihovih učenika iz devet europskih država – Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Rumunjske, Slovačke, Srbije i Turske.

Projekt u našoj školi provode učiteljica Marija Ilić-Konjić i školska knjižničarka Marina Mavrek , a sudjeluju učenici 2. a razreda.

U sklopu projekta, obilježili smo Svjetski dan mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada.  Učenici 2.a razreda su kroz radionicu razgovarali i pisali o sebi, o svojim emocijama, kroz igru podijelili jedni drugima komplimente te se upoznali  s 10 načina kako možemo brinuti za svoje zdravlje.  Vjerujemo da  će uključenost u ovakve projekte pridonijeti i mentalnom i fizičkom zdravlju naših učenika!

Marina Mavrek

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.