Mladen Kušec (1938. – 2020.)

0
737
views

  Ova godina ostat će upamćena kao godina gubitaka. Zauvijek su nas napustili brojni glumci, glazbenici i književnici. Posljednji u tom nizu je autor koji je svojim stvaralaštvom obilježio djetinjstvo brojnih dječaka i djevojčica koji su danas odrasli ljudi.  

   U ponedjeljak, 2. 11. 2020. preminuo je legendarni radijski i televizijski novinar i književnik Mladen Kušec. Prvu pjesmu objavio je u 15. godini. Nakon studija radio je kao novinar i urednik na Radio Zagrebu. Generacije slušatelja pamte njegove radijske emisije za djecu i mlade Tonkica Palonkicafrrr, Patuljci pojma nemaju, Bijela vrana…Bio je urednik Obrazovnog i dječjeg programa Hrvatskog radija, urednik Radio Sljemena. Autor je tridesetak naslova za djecu i mlade(Plavi kaputić, Mama, tata i ja, DonatelaDobar dan, Krijesnice predgrađa…). Za svoje stvaralaštvo  nagrađen je brojnim nagradama. 

   Ono čega se sjećaju slušatelji njegovih emisija radost je, optimizam i strast kojom je pristupao svom poslu i svojim sugovornicima – djeci. Znao im je pristupiti kao prijatelj i razgovarati o temama koje su im bliske: školi, prijateljima, hobijima, snovima, obitelji i odnosima sa roditeljima i braćom. Njegovi su sugovornici prepoznali njegovu naklonost i ljubav te su mu uzvratili iskrenošću i otvorenošću te mu stalno iznova dokazivali ono u što je i sam vjerovao –  da su djeca često zrelija i pronicljivija od odraslih ljudi.   

Ines Ercegovac

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.