Europska oznaka kvalitete za eTwinning projekt Webučionica

0
626
views

Tijekom prošle školske godine, učenici i učiteljice 3.a,b,c i 4.a,b,c razreda naše škole, uz koordinaciju knjižničarke Marine Mavrek, uključili su se u međunarodni eTwinning projekt Webučionica. Učenici su bili aktivni sudionici nastavnog procesa koji su prikupljali i obrađivali podatke te ih predstavljali u web alatima primjerenim njihovom uzrastu. Putem odabranih nastavnih tema istraživali su  web 2.0 alate koje mogu učenici sami koristiti za izradu bitnog nastavnog sadržaja. Interaktivno su sudjelovali u nastavnom procesu primjenjujući informatičku tehnologiju i razvijali digitalnu pismenost.

Za taj projekt dobili smo nacionalnu oznaku kvalitete, a ovih dana stiglo nam je još jedno vrijedno priznanje – Europska oznaka kvalitete koju dodjeljuje Središnja služba za podršku (CSS) u Briselu.

Prenosimo tekst priznanja u cijelosti: ‘Čestitamo! Vaša je škola nagrađena Europskom oznakom kvalitete za izvrsnost rada u eTwinning projektu “WEBUČIONICA”. To znači da su vaš rad, rad vaših učenika i vaše škole prepoznati na najvišoj europskoj razini. Kao rezultat toga dobit ćete potvrdu koju možete priložiti svojim web mjestima i prikazati na istaknutom mjestu u svojoj školi. Također, vaš projekt bit će prikazan u posebnom dijelu na Europskom portalu na www.etwinning.net. Još jednom čestitamo na ovom jedinstvenom postignuću i nadam se da ćemo se tijekom godine možda susresti na jednom od eTwinning događaja.’ (eTwinning tim)

Osim toga, zahvaljujući eTwinningovom projektu Webučionica, učiteljici Sandri Vuk (autorica projekta) i njenim suradnicima, omogućeno je prenošenje i nesebično dijeljenje digitalnih znanja i vještina prosvjetnim djelatnicima u Hrvatskoj i regiji, kako bi lakše i kvalitetnije provodili nastavni program. Posebno je projekt dobio na značaju u vrijeme kad je nastava prebačena online u ožujku ove godine, kada su brojne kolegice i kolege podijelile svoja znanja i vještine o pojedinim digitalnim alatima putem webinara čija je posjećenost bila vrlo visoka. Primjeri dobre prakse u učionicama, suradničko učenje učitelja, razvijanje digitalnog građanstva u prosvjetnoj zajednici, donijela su i najviše priznanje ovom međunardnom projektu – Europsku oznaku kvalitete.

Čestitamo svima!

Marina Mavrek

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.