Međunarodna inicijativa Dabar (Bebras) u IV. OŠ Varaždin

1
1575
views

Međunarodna inicijativa Dabar (Bebras) je osmišljena za promicanje informatike i računalnog razmišljanja, a kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja, a od 2016. u izradi zadataka sudjeluju i hrvatske učiteljice i učitelji.

Dabar se izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu kojom se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Na ovogodišnjem  Dabru svoje znanje odmjerili su i učenici IV.OŠ Varaždin:
Neo Drožđek 1.c
Terezija Vrbanec 2.a
Ivan Masten 4.c
i Marko Vrbanec 6.a
Čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali te njihovim mentorima, učiteljima Informatike, Nikolini Miholić i Damiru Vrbancu.
Budući da Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti, sudjelovanjem u Inicijativi želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.
Damir Vrbanec

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.