Naši najmlađi čitači obilježili Svjetski dan čitanja naglas

0
786
views

Povodom Svjetskog dana čitanja naglas koji se ove godine obilježava 3. veljače, naši najmlađi čitači, učenici 1. razreda naše Škole,  čitali su naglas jedni drugima priče, pjesme i zagonetke u prostorijama naše školske knjižnice. Mali čitači bili su ponosni što znaju čitati i što će svoje vještine čitanja pokazati svojim prijateljima iz razreda. Za kraj čitalačkog druženja, školska knjižničarka pročitala im je slikovnicu Becky Bloom Uljuđeni vuk koju su s velikom pažnjom i zanimanjem slušali.

Obilježavanjem ovog prigodnog datuma, započinjemo s nizom aktivnosti koje ćemo ove godine provesti u našoj školi jer je 2021. godina proglašena Godinom čitanja pod geslom ‘Čitajmo da ne ostanemo bez riječi!’.

Svjetski i domaći trendovi pokazuju da ljudi sve manje čitaju, pogotovo od puberteta. Stoga je pravo vrijeme za promicanje i razvoj kulture čitanja, u svim dijelovima našeg društva, posebno djece i mladih.

Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, poboljšava komunikaciju, obogaćuje rječnik, razvija maštu i utječe na uspješan razvoj djeteta. Čitanje također utječe na  razvoj emocionalne inteligencije, tolerancije, koncentracije, empatije, samopouzdanja i samosvijesti djece. Stoga, čitajmo djeci naglas gdje god i kad god stignemo – za dugoročnu kvalitetu njihovog života! I potičimo ih da sami čitaju!

 

Marina Mavrek

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.