Međunarodni eTwinning projekt Webučionica 2.0

0
685
views

Webučionica je projekt stjecanja digitalnih znanja i vještina uz niz webinara, krajnji cilj je razvoj digitalnih vještina kod učitelja i učenika. Osim toga, svrha projekta je korištenjem informacijsko-komunikacijskih tehnologija prenijeti stečena znanja na učenike i razvijati kod učenika digitalne kompetencije te razvijati i koristiti informatičke kompetencije u različitim situacijama.  U sklopu Webučionice ostvarivala su se i duža stručna tematska usavršavanja učitelja te suradničko učenje.

Učenici 4. b razreda, učiteljica Silvija Grđan-Hosni i školska knjižničarka Marina Mavrek uključili su se ove školske godine u ovaj međunarodni projekt. Učenici su tijekom školske godine upoznali mnoge digitalne alate i povezali njihovu primjenu s nastavnim gradivom te su se uključili u stvaranje digitalnih sadržaja u novim alatima. Učenici su posebno obilježili  Dan sigurnog interneta kao osnovicu pravilnog korištenja digitalnih sadržaja i prisustva na mreži.

U završnoj evaluaciji su se izjasnili da im se projekt jako svidio te da bi rado sudjelovali u sličnim projektima ponovno!

 

Marina Mavrek

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.