Međunarodni eTwinning projekt ‘Me, Myself and I’

0
557
views

Učenici 2. a razreda, učiteljica Marija Ilić-Konjić i školska knjižničarka Marina Mavrek sudjelovali su u međunarodnom eTwinning projektu Me, Myself and I  (Ja i sva moja lica) tijekom ove školske godine.

Projekt je stvoren s ciljem promicanja važnosti i brige za kvalitetno mentalno zdravlje djece i mladih. Tijekom projekta učenici su  poticani da prepoznaju vlastita emocionalna stanja, da pravilno komuniciraju sa svojim najbližima te da surađuju i traže podršku u vlastitoj zajednici. Učenici su naučili o važnosti mentalnog zdravlja kroz razne i zanimljive aktivnosti te će primijeniti svoja nova iskustva u svakodnevnom životu, posebno u ova izazovna vremena.

Razgovorali smo i s našim psihologom Matejom Fiškušem o tome što je to mentalno zdravlje, zašto je važno i kako ga možemo sačuvati.

&;

Naši učenici uključili su se u brojne projektne aktivnosti – Pogled u sebe, Osjećam, dakle jesam, Savršeno nesavršeni, Briga o sebi, Bolji ja, bolji svijet, obilježili smo Svjetski  dan mentalnog zdravlja, Svjetski dan ljubaznosti, Dan sigurnijeg interneta, Europski tjedan mentalnog zdravlja djece, Svjetski dan sreće.  U suradnji s ostalim projektnim partnerima ostvarili smo virtualnu izložbu Priča moje maskote, pisali smo pisma podrške jedni drugima i izrađivali božićne čestitke,  sudjelovali smo u pisanju priče You are incredible just the way you are.

A što su naši učenici 2.a rekli o mentalnom zdravlju, pogledajte u sljedećem videu!

Marina Mavrek

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.