Uspješno proveden međunarodni eTwinning projekt „Meet my country and learn English“

0
444
views

Učenici 6.razreda , u sklopu izvannastavne aktivnosti Međunarodni projekti, ali i u sklopu nastave Engleskog jezika, aktivno su sudjelovali u aktivnostima projekta. Cilj projekta bio je razvoj jezičnih i IKT kompetencija kroz aktivnosti govorenja, prezentiranja svojih radova, pisanja i suradničkog učenja. Svaki mjesec realizirala se neka aktivnost koja je dogovorena unaprijed zajedno s partnerima iz Francuske, Turske, Ukrajine i Poljske.

Projekt je započeo u rujnu kada su učenici trebali izraditi prezentaciju na temelju koje su ostali sudionici trebali pogoditi o kojoj se državi radi. Uz iznimnu kreativnost i angažman, svi su učenici pokazali i vrlo dobre jezične kompetencije iz engleskog jezika. Neke od ostalih aktivnosti su: virtualni susreti online tijekom kojih su učenici predstavljali svoj grad i državu, kulturna obilježja, tradiciju, ljepote zavičaja i zemlje, svoje interese, funkcioniranje školskog sustava i slično.

Učenici su također izradili prezentacije u kojima su predstavili sličnosti i dodirne točke država partnera na projektu. Osim aktivnog sudjelovanja, učenici su pokazali veliku odgovornost u radu.

https://read.bookcreator.com/b4OSdyFs96Z32oy8Mwsw7JSYHm22/RmVonv3yRKu__YlZJOJ18Q

Učenici su koristili raznolike web 2.0 alate te tijekom rada na projektu napredovali i u jezičnim i IKT vještinama.

Aktivnost u kojoj su se predstavljali :

https://padlet.com/jkretzdalnie/Bookmarks

https://www.storyjumper.com/book/showframe/89965525/ABOUT-US#page/1

https://www.storyjumper.com/book/showframe/91629106/nbspRECOGNIZE-US#page/1

Konačni produkt suradnje je višejezični rječnik koji su izradili učenici uključeni u projekt. Možete pogledati na linku: https://docs.google.com/presentation/d/176ge5OBpEzoh2E9DbD67DVaMBwU8BxlQclXF7_FYuh8/edit#slide=id.p

Koordinator i pokretač ovog međunarodnog projekta bila je učiteljica Engleskog jezika, Dijana Gašparac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.