Učitelji iz Belgije gosti IV.OŠ – job shadowing

0
752
views

U ponedjeljak, 18.10.2021. godine, IV. osnovnu školu Varaždin posjetili  su učitelji iz Belgije (Jasper Hoydonckx i Annicke Verreyt) u o sklopu Erasmus projekta „Picarshool looking for innovation“. Naša škola, kao partner u projektu, bit će domaćin njihovoj aktivnosti „job shadowing“ tj. promatranje posla i pokazati sve svoje značajke u radu s učenicima. Naglasak projekta je učenje na otvorenom i implementacija prirode u nastavni proces.

Svoju posjetu, belgijski učitelji su započeli susretom s ravnateljicom škole. Dr.sc. Jasminom Dvorski, a zatim su posjetili 3.c gdje su poslušali prezentaciju „World Necktie Day“ koju su pripremile i iznijele učenice Ivon Hendija i Lara Paska iz 7.c. Mali trećaši učitelje su dočekali s kravatama u bojama belgijske zastave te pažljivo poslušali prezentiranje .

Slijedio je vođeni obilazak grada s učenicima 3.c i njihovom učiteljicom Gordanom Foder koja ih je upoznala s prošlošću Varaždina kroz vođeni obilazak. Zajedno su prošetali do Starog grada, lančane kule i bedema, saznali su prošlost varaždinskih brojnih palača poput palače Sermage, Zakmardy, Drašković, Patačić, kovačnice, Uršulinske crkve, Korza, katedrale. U obilasku su sudjelovale i učenice 8.c , Lena i Nora Džubur, koje su bile „desna ruka“ učiteljici Foder .Edukativna i zanimljiva šetnja završila je oko 12 sati, a tada su učenice 7.a razreda prezentirale „Learning outside the school walls“. Elena Weiser, Tia Stolnik, Tara Radić Botić, Patricija Dugan i Ana Bistrović ispričale su o planinarskim aktivnostima naših učenika kao i o „Malom održivom vrtu“ . Belgijski učitelji izrazili su oduševljenje brojnošću aktivnosti naše škole kao i jezičnim vještinama naših učenika. Raduju se nastavku njihove posjete jer ih čeka još mnoštvo zanimljivih aktivnosti.

Dijana Gašparac

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.