Sedmaši jačali timski duh i tjelesne sposobnosti

0
933
views
  1. dan Erasmus aktivnosti

Prekrasnu sunčanu srijedu, 20.10.2021., učenici 7.abc  razreda proveli su u podnožju Medvednice. Sudjelovali su u edukativnom međunarodno licenciranom programu „Outward Bound Croatia“ u sklopu kojih su prošli kroz brojne radionice i aktivnosti. U pratnji učenika bili su učiteljica Martina Knežić, Davorka Bišćević, Roman Divjak, Dijana Gašparac te belgijski učitelji Jasper i Annicke.

Uz veselje i druženje svih sedmaša, dan je svima jako brzo prošao. Sve aktivnosti su vodili licencirani instruktori. Aktivnosti su pažljivo osmišljene kako bi se svi učenici osjećali ugodno i prihvaćeno. Na početku programa radilo se na međusobnom povezivanju učenika i stvaranju ugodne, prijateljske atmosfere. Zatim su provođene aktivnosti u kojima su učenici trebali djelovati kao jedinstvena cjelina, kao pravi tim kako bi uspješno savladali zadatak.

Slijedile su poligonske aktivnosti u kojima se od učenika tražila spretnost, usklađenost pokreta, brzina, preciznost. Vrijednost ovog programa je poticanje na suradnju i zajedništvo što je našim učenicima uvijek potrebno i dio je životnih vještina. Cijelo vrijeme njegovala se poticajna i prijateljska komunikacija među učenicima, ohrabrivanje i suradnja.

Djeca su s oduševljenjem sudjelovala u programu i jedva čekaju nove edukativne terenske nastave.

Belgijski učitelji su pozorno pratili današnje aktivnosti učenika, stekli nova iskustva i ideje za aktivnosti na otvorenom.

Učitelji su sa zadovoljstvom promatrali učenike tijekom današnjeg dana jer ih već dugo nisu vidjeli ovako vesele i bez maski. Nadamo se da će ovakvih dana biti sve više.

Dio atmosfere pogledajte u galeriji fotografija.

Dijana Gašparac

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.