Zanimljiva nastava na otvorenom za učenike trećih razreda u Slugovinama

0
531
views

Učenici trećih razreda IV. osnovne škole Varaždin su u četvrtak, 21. listopada 2021. godine, poveli našu gošću iz Belgije, učiteljicu Annicke na svoju izvanučioničku nastavu. Učenike su pratile učiteljice Gordana Foder, Marija Ilić-Konjić i Jasminka Jalšić. Nastava je održana na prostoru Edukativno-rekreacijskog centra (ERC) Slugovine u Seketinu.

To je prostor koji koristi Županijska udruga učitelja razredne nastave Abeceda koja se posvetila pomaganju učiteljima u ostvarivanju  programskih sadržaja koji se temelje na promatranju prirode i aktivnom boravku na svježem zraku.

Neposredno učenje o prirodi i upoznavanje njenih vrijednosti, terenska nastava, nastava tjelesno-zdravstvene kulture, likovne i glazbene kulture, hrvatskog jezika… Mnoštvo je programskih sadržaja koji se mogu ostvariti u organizaciji Udruge učitelja razredne nastave Abeceda. Voditelj i autor projekta je Darko Meštrić, učitelj mentor, a volonterski se uključuju i drugi članovi udruge.

Učenici su radili u tri grupe, a obuhvatili su nastavu Likovne kulture, Tjelesne i zdravstvene kulture te Prirode i društva. Na satu Likovne kulture izrađivali su različite motive na kartonu pomoću komušina kukuruza. Sat Tjelesne i Zdravstvene kulture obuhvatio je mnoštvo zabavnih igara, a vodila ih je učiteljica Lana Meštrić.  Na satu Prirode i društva bavili su se orijentacijom u prostoru, vodama stajaćicama i tekućicama, a imali su mogućnost i vidjeti različitosti brežuljkastog i nizinskog kraja Hrvatske.

Učiteljici Annicke veoma se svidio ovakav način učenja neposrednim iskustvom u prirodnom okruženju, a izvanučionička nastava je veoma draga i našim učenicima i učiteljicama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.