Od prezentacije učitelja iz Belgije do kamišibaj predstave u knjižnici

0
619
views

Erasmus aktivnosti – posljednji dan posjete učitelja iz Belgije

Danas su učitelji Annicke i Jasper imali priliku predavati našim učenicima, obratili su im se u prostoru školskog hodnika kako bi svi zainteresirani učenici sedmih razreda mogli  čuti što i kako rade u Belgiji. Sustav obrazovanja, dnevni raspored aktivnosti u školama, sličnosti razlike u odnosu na naš obrazovni sustav i mnogo druge zanimljivosti prezentirali su učenicima i učiteljima IV. OŠ Varaždin te odgovorili na brojna pitanja naših učenika.

Nakon prezentacije učitelji su obišli školsku sportsku dvoranu i školsku knjižnicu. U školskoj knjižnici ih je ugostila knjižničarka Marina Mavrek koja ih je upoznala s prostorom, aktivnostima koje se u knjižnici odvijaju i načinom funkcioniranja školske knjižnice. Imali su i priliku vidjeti kako to izgleda uživo jer su knjižnicu posjetili učenici 1.b razreda s učiteljicom Silvijom Grđan-Hosni. Za njih je knjižničarka pripremila zanimljive aktivnosti od kojih im se vjerojatno najviše svidjela priča koju im je ispričala. Služila se tehnikom kamišibaj.

Kamišibaj je umjetnost pripovijedanja uz pomoć slika na maloj drvenoj pozornici. Riječ je o umjetnosti koja spaja sliku i riječ, odnosno podrazumijeva interakciju govora i slike. Korisno je sredstvo i pomagalo za rad s djecom jer razvija maštu, kreativnost, likovnu i govornu izražajnost te komunikacijske i jezične vještine. Neki ga zovu još i papirnatim kazalištem ili kazalištem iz kofera.

Dio atmosfere iz školskog hodnika i knjižnice pogledajte u galeriji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.