Dječji tjedan na Četvrtoj

0
579
views

Početkom listopada se već tradicionalno obilježava Dječji tjedan širom Hrvatske pa tako i u našem gradu Varaždinu. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja manifestacija koja obuhvaća brojne aktivnosti namijenjene djeci značajne za njihov razvoj i odgoj.

Učenici nižih razreda naše škole sudjelovali su u brojnim aktivnostima povodom te manifestacije. Za učenike prvih razreda njihove učiteljice su pripremile stare dječje igre koje su se još u djetinjstvu igrali njihovi roditelji, djedovi i bake. Učenici su tako upoznali igre kao što je Gumi-gumi, Sik-sak-suk, Pošto kumo lončić?, plesali uz igru Mi smo djeca vesela.

Učenici drugih razreda sudjelovali su u programu aktivnosti koji je organiziran u centru grada te u Starom gradu. Za njih je organizirana pustolovna potraga za blagom Varaždina te animacija na Starom gradu gdje su sa zanimanjem poslušali i japansku priču o oblaku i pauku.

Učenici trećih razreda  sa svojim učiteljicama organizirali su sat čitanja na otvorenom – na našem školskom dvorištu. Uživanje i opušteno čitanje časopisa i dječjih knjiga u takvom ambijentu učenicima se jako svidjela. Osim toga, sudjelovali su u aktivnosti Priča iz vrećice u kojoj su učenici prema predmetu kojeg su nasumično izvukli iz vrećice trebali smisliti kratku priču.

Učenici četvrtih razreda počastili su se izlaskom u grad i posjetom Hrvatskom narodnom kazalištu gdje su u sklopu Kliker festivala pogledali predstavu Noću.

Marina Mavrek

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.