Učitelji IV. OŠ dodatno se educirali na području iskustvenog učenja

0
318
views

U utorak, 9.studenog 2021. s početkom u 15 h, učitelji IV.OŠ Varaždin sudjelovali su u edukaciji pod nazivom „Iskustveno učenje i razvoj socijalnih vještina“. Edukaciju su održale instruktorice međunarodne udruge Outward Bound Croatia.

Iskustveno učenje je tema koju učitelji sve više prepoznaju kao jedan od najučinkovitijih načina učenja, ali učenicima se prilično rijetko pružaju takva iskustvena učenja unutar školskih zidova.

U tri sata trajanja edukacije, učitelji su naučili nove metode rada s učenicima, nove aktivnosti koje će primijeniti u svom nastavnom , ali i izvannastavnom radu. Sudjelujući u aktivnostima edukacije, učitelji su se stavili u „cipele“ učenika te sami iskusili koja je prednost ove metode učenja. Rad u timu i aktivno sudjelovanje  zaista motiviraju svakog u timu na sudjelovanje i zato je učenje putem iskustva vrlo učinkovito.

Outward Bound metode iskustvenog poučavanja imaju za cilj razvoj vlastitih kompetencija poput samopouzdanja, ustrajnosti, komunikacijske vještine (dogovor unutar grupe i sposobnost rada u grupi), suosjećanje, vještine vođenja (leadership skills).

Edukatorice su predstavile i program za učenike koji traje nekoliko dana , a odvija se u Lici.  Učenici i njihovi roditelji mogu saznati više o tom programu preko mrežnih stranica Outward Bound Croatia.

https://www.outwardboundcroatia.com/

Dijana Gašparac

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.