5.a u projektu “eVisitor”

0
468
views

Učenici 5.a i učiteljica Engleskog jezika, Dijana Gašparac, su danas , 11.11.2021. održali prvi online sastanak s partnerima eTwinning projekta „eVisitor“.

Sudjelovali su učenici i učiteljice iz Portugala, Italije, Turske, Grčke i Nizozemske. Naši najhrabriji učenici otvorili su susret tako da su samostalno predstavili sebe i svoj razred:  Nikša Vaupotić, Roko Mihael Ivić, Petar Kudelić i Lovro Hrgar, a učenice Helena Mlinarić i pokušale su sudionike naučiti neke hrvatske riječi i rečenice pomoću plakata. Nagrađeni su pljeskom svih sudionika.

Obzirom da je ovo bio prvi virtualni susret , svi učenici su bili jako uzbuđeni i znatiželjni. Na sreću, tehničkih poteškoća nije bilo i sastanak je nesmetano trajao 30 minuta.

Projekt „eVisitor“ započeo je u rujnu 2021. , a glavni ciljevi su komunikacija na engleskom jeziku, upoznavanje europskih vršnjaka i njihove domovine, kulture, obrazovnog sustava. Važan ishod je poboljšanje učeničke motivacije za učenje, razvoj samopouzdanja, odgovornosti u radu i timskih vještina. Jako je važno učenicima osvijestiti važnost učenja engleskog jezika, a ovakvim aktivnostima stječu iskustvo uporabe engleskog jezika.  Za sada su uspješno realizirane dvije aktivnosti: u rujnu i listopadu učenici su izrađivali svoje avatare i predstavljali pisanim izričajem ili snimanjem zvučnih zapisa. U studenome učenici trebaju izraditi logo za eVisitor, a nakon toga slijedi glasanje za najkreativniji logo koji će predstavljati Hrvatsku i ući u finalno glasanje. Osim što ovakve aktivnosti čine nastavu Engleskog jezika zanimljivijom i dinamičnijom, učenici uče surađivati. U planu je međunarodna suradnja učenika na način da će biti raspoređeni u timove koji se sastoje od učenika iz različitih zemalja. Radit će na platformi Twinspace koristeći neki od digitalnih kolaborativnih alata. To je nešto zahtjevnija aktivnost, ali učenici će imati pomoć učiteljica i starijih učenika.

Dijana Gašparac

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.