Najmlađi planinari u prvoj avanturi

0
586
views

Planinarska sekcija „Čevo“ IV.OŠ subotu je provela na Kalniku. Sudjelovali su najmlađi planinari, 3.razredi , trenutni polaznici Male planinarske škole i nekoliko naših „najstarijih“ planinara iz 8.c.

Autobusom smo krenuli u 9h ispred škole, a na našu destinaciju, kamenolom u Ljubešćici, stigli smo oko 9,40h.

Nadali smo se da nas gusta magla i prohladno vrijeme neće baš cijeli dan pratiti, ali nismo imali previše sreće s tim. Ipak, hrabra povorka od 31 planinara i 3 učiteljice i 1 psa, stigla je šumskom planinarskom stazom na Kalnik oko 11:20h. Dočekala nas je magla koja je u potpunosti sakrila lijepi pogled s terase planinarskog doma. Stari grad se uopće nije mogao vidjeti, a igranje na velikoj livadi morali smo zamijeniti boravkom u planinarskom domu.

Iako nije sve bilo kao što smo se nadali (što se tiče vremena), svima nam je bilo lijepo. Mali planinari su hodajući usput ponavljali i utvrđivali znanje koje su stekli u Maloj planinarskoj školi. Shvatili smo da puno znaju, ali ima još mnogo toga što trebaju naučiti, upoznati, uvjeriti se putem svog iskustva.

Najveseliji dio izleta bilo je kušanje  hrane u planinarskom domu, a zatim dodjela malih planinarskih dnevnika  i planinarskih iskaznica. Svi planinari su dobili svoj prvi planinarski žig u dnevnik, a ostatak dojmova s izleta upisat će na sljedećem satu Planinarske sekcije.

Dijana Gašparac

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.