Školski medni dan

0
391
views

Učenici 1. -ih razreda IV. OŠ Varaždin obilježili su Medni dan. Najprije su kroz kratki video o pčelama i pčelarstvu  nadopunili svoje dosadašnje iskustvo koje su kroz pročitanu priču o Pčelici Jelici i medi Edi izrazili crtanjem vlastitih osjećaja, misli , zapažanja te iznošenjem poruka o važnosti pčela za živi svijet. Uočili su da su pčele jako vrijedne i brze pa su se i oni okušali u brzini nošenja meda u košarama. Na kraju su se zasladili medom i potvrdili istinitost svega što su do sada naučili.

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka održan je prvi puta 7. prosinca 2018. godine i polučio je veliki interes javnosti te veliko zadovoljstvo svih koji su sudjelovali u Programu, a posebice učenika prvih razreda osnovnih škola. U tri godine njegova održavanja u Programu je sudjelovalo ukupno 853 osnovnih škola s ukupno 107.587 učenika prvih razreda kojima je dodijeljen med od 597 pčelara.

Svrha provedbe ovog Programa je podizanje svijesti djece o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda te ukazivanje na ulogu i značaj pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji, održavanju ekološke ravnoteže i biološke raznolikosti. Poznato je da84 % biljnih vrsta i 76 % proizvodnje hrane u Europi ovisi o oprašivanju koje obavljaju domaće i divlje pčele.

Program se  provoditi u prvim razredima  osnovnih škola. Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka održan je prvi puta 7. prosinca 2018. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.