Učenici 6.b prijavljeni u Digitalni učenički inkubator

0
480
views

Učitelji i učenici IV. OŠ Varaždin trude se uvijek ići u korak s vremenom te maksimalno razviti kreativnost, biti inovativni i poduzetni.

Prepoznavši važnost razvoja kreativnog potencijala učenika naše Škole, prijavljeno je šest učenika 6.b razreda pod mentorstvom učiteljice prirode Marjane Boršćak-Sudec. u Digitalni učenički inkubator. Voditelj projekta je Filip Vrhovnik, a digitalni učenički inkubator pokrenut kao zajednička inicijativa Instituta za inovacije Školske knjige i Znanstvenog centra izvrsnosti. Prošlogodišnji Digitalni učenički inkubator okupio je 2.000 učenika iz više od 160 škola, kroz period od tri i nešto mjeseca te su oni razvili više od 170 inovativnih projekata. Uz osnovne škole, tu su bile i srednje.

Prijavljene interesira ova tema, ali i sam edukacijski dio u kojem će učiti o različitim perspektivama na kreativnost, inovacije i poduzetništvo.
Učenici će imati priliku učiti od brojnih profesora, poduzetnika i stručnjaka iz prakse.
Učenici se zatim povezuju oko ideja koje ih vesele te formiraju projektne timove na čelu s učiteljem. U razvoju projekata pomažu im strukturirani zadatci, predavanja te povratne informacije mentora Instituta za inovacije.
Početak aktivnosti inkubatora je 14. veljače 2022. godine.
Aktivnosti će se odvijati na platformi stellarplatform.com preko koje se provodi ovaj projekt.
Veselimo se zajedničkom radu i suradnji te činjenici da smo se
pridružili novom izdanju Digitalnog učeničkog inkubatora te postali dio zajednice koja aktivno gradi kreativnu, inovativnu i poduzetnu budućnost.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.