SMOTRA-BIOSIGURNOST I BIOZAŠTITA

0
553
views

Na smotri učeničkih radova, u okviru projekta Biosigurnost i biozaštita, pravo sudjelovanja ima tim IV. osnovne škole Varaždinu kojem kao predstavnice sudjeluju učenice 6. b razreda Mia Kozjak, Lana Adlašić i Paula Bosilj    pod mentorstvom učiteljice prirode Marjane Boršćak-Sudec. Iste učenice sudjeluju i na međužupanijskoj i na državnoj smotri (ako budu pozvane).

Naše učenice sudjeluju kao školski tim pod nazivom BioNada IV. u kategoriji  5. -ih i 6.-ih razreda. Dio tima su i Lara Bartolić, Janko Klapež i Karlo Vugrin.

Prijedlozi tema postera za 5. i 6. razred su Hrana i voda-kako ih učiniti sigurnima, Kako spriječiti i liječiti zarazne bolesti te Vlastiti dom kao izvor zaraze.

Učenice će izrađivati poster. Poster predstavlja rezultat istraživačkog rada na zadanu temu i radi se po uzoru na znanstvene postere. Sadržavat će uvodni dio, razradu teme, predstavljanje rezultata istraživanja i zaključak te priloge poput fotografija, dijagrama i sl. koji predstavljaju rezultate rada.

Elemente vrednovanja postera i video rad donosi Državno povjerenstvo i sastavni su dio propozicija za održavanje smotre Biosigurnost i biozaštita. Poster će biti primjeren uzrastu učenika i u skladu sa znanjima i vještima učenika.

Nakon postera izraditi će i videorad koji predstavlja snimku prezentiranja postera tj. izlaganje učenica na odabranu temu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.