Zdravi čips

0
421
views

Grickalice se uglavnom predstavljaju kao nezdrava hrana koja negativno utječe na ljudsko zdravlje. Usprkos negativnoj reputaciji postoje i grickalice koje se prave od raznih vrsta voća i povrća. Tako postoji čips koji se pravi od jabuka te je   jednako ukusan kao i čips od krumpira koji se prži u ulju, a to vam sa sigurnošću mogu potvrditi Mali istraživači koji su se uvjerili da ga na jednostavan način mogu napraviti i u vlastitoj kuhinji. Crvene ili zelene jabuke bit će dovoljne za pripremu zdrave i nemasne grickalice koju mogu konzumirati na druženjima s prijateljima ili uživajući uz film. Ograničenje za konzumaciju ove grickalice ne postoji stoga ju možete jesti koliko god želite.  Kako su Mali istraživači pripremili svoju grickalicu saznajte iz njihovih uputa.

Priprema:
 1. Najprije smo pripremili radno mjesto i dobro oprali ruke. 
 2. Svježe jabuke smo  oprali  i očistili  od jezgre odnosno središta gdje se nalaze sjemenke.
 3. Pomoću  noža smo  narezali jabuke na ploške jednake veličine koje bi trebale biti što tanje. ( U rezanju je pomagala učiteljica.)
 4.Na  papir za pečenje smo posložili ploške jabuke jednu do druge.
 5. Sušili smo ih na sobnoj temperaturi iznad radijatora, ali za bržu izradu čipsa,  papir za pečenje možete staviti i na lim  u pećnicu zagrijanu na  90°C  da se jabuke peku oko sat vremena.  Nakon sat vremena provjerite jesu li  jabuke pečene i hrskave. Ako je potrebno čips pecite još pola sata te ga ostavite da se ohladi prije kušanja.
    Okus čipsa od jabuke uvijek možete obogatiti nekim od začina, a jedan od provjerenih je  cimet. Ploške jabuka pospite  cimetom u prahu. Kako bi ga što ravnomjernije posuli poslužite se  sitnim cjedilom.
Mali istraživači poručuju da nezdravi čips, tortilje ili smoki zamijenite  sušenim  jabukama.
 DOBAR TEK!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.