Valentinovo u knjižnici

0
324
views

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga koji se obilježava svake godine 14. veljače, a čiji je cilj ohrabriti djecu i odrasle širom svijeta da djeci daruju knjigu ili slikovnicu, priključili smo se akciji darivanja slikovnica i dječjih knjiga pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”. Akcija se organizirala u okviru nacionalne kampanje Čitaj mi!

Učenici naše škole  donosili su u kutiju koja se nalazila u našoj školskoj knjižnici nove ili rabljene, ali očuvane slikovnice i knjige za djecu koje smo proslijedili u prave ruke – djeci korisnika Socijalne samoposluge ‘Kruh sv. Antuna’ i jednom dječjem vrtiću. Prikupili smo tridesetak slikovnica i knjiga. Hvala od srca na darovanom!

Isto tako, i ove godine povodom Valentinova imali smo spoj na slijepo s knjigom u našoj knjižnici! Odabrane knjige bile su zapakirane u neprozirne omote tako da su učenici zapravo na slijepo posudili  jedan od ‘ljubavnih paketića’. Učenicima se ova aktivnost svidjela, s obzirom da je učenicima od 1. do 8. razreda ‘na slijepo’ posuđeno pedesetak knjiga i slikovnica.

U nastavku pogledajte prigodne fotografije!

 


Marina Mavrek, šk. knjižničarka

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.