Učenici petih razreda uživali u predstavi

0
431
views

U petak, 11.ožujka 2022.god., učenici 5.abc razreda sa svojim učiteljicama gledali su predstavu “Matovilka”u HNK Varaždin. Predstavu je režirao Igor Šeregi, scenaristica je Petra Radin a izvelo ju je Kazalište Tvornica Lutaka iz Zagreba s glumačkom postavom koju su činili renomirani hrvatski glumci – Borko Perić, Filip Detelić, Matija Šakoronja i Josip Brakus.
Iako bi se iz možda moglo zaključiti da se radilo o lutkarskoj predstavi, ona to nije bila.
Predstava je bila osmišljena kao igra učitelja i troje učenika dječaka (Moljci) koji kroz glumu i igru uče koliko je zabavno čitati – izvode predstavu u predstavi. U početku učenici zaluđeni nogometom ne žele čitati jer su lijeni, ali ih učitelj ipak natjera na to. Moljci su se jako uživjeli u svoje uloge, bili su vrlo smiješni i zabavni. Osim njih likovi u predstavi su bili: Single ready to Mingle, princ, Matovilka, tata i mama.
Moljci su kroz maštanje puno toga naučili i dobro se zabavili. Na kraju su se vratili u školske klupe. Svidio mi se način na koji je predstava osmišljena, a veliku ulogu u tome igralo je to što su se glumci cijelo vrijeme obraćali publici.
Pouka predstave je da se s puno rada, upornosti i ljubavi može puno toga postići u životu.

Ida Vidaček, 5.b

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.