Putopisci u parku IV. OŠ Varaždin

0
611
views

Ana Đokić, Damir Vujnovac i Branko Kladarin održali prvo u nizu predavanja u sklopu projekta „Putopisci u parku“

U sklopu projekta „Putopisci u Parku“ putopisci okupljeni oko biblioteke Slikovnica – prozor u svijet (Jasen Boko, Ana Đokić, Hrvoje Ivančić, Branko Kladarin, Damir Vujnovac…) dolaze djeci osnovnoškolske dobi ispričati priče o putovanjima, o djeci koja žive na drugim kontinentima, njihovim običajima i društvima u kojima žive.

IV. OŠ Varaždin tom je prigodom ugostila je Anu Đokić (poznata književnica i dobitnica brojnih književnih nagrada, urednica Biblioteke), Damira Vujnovca (autor knjiga Djeca Sahare i Djeca Kurdistana) te Branka Kladarina (autor knjige Djeca Himalaje).

Jedan od predavača, putopisac i naš Varaždinac Damir Vujnovac, navodi kako susreti djece s putopiscima u prirodi potiču dječju maštu i pozitivno utječu na interes za čitanjem putopisnih knjiga dok istovremeno kod djece razvijamo svijest o drugim kulturama i potičemo prihvaćanje različitosti. Na taj način djeca grade i odnos prema vlastitoj kulturi i vrijednostima. Osim što su publika putopisnom predavanju, djecu potičemo na aktivnost pričanja vlastitih priča uz fotografije koje su putopisci snimili na putovanjima. Mjesto susreta je školski park gdje se djeca mogu povezati s prirodom, putovanjem i aktivnostima na otvorenom, a projekt je podržalo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Susret s putopiscima bio je zanimljivo i poučno iskustvo za učenike trećih i četvrtih razreda IV. OŠ Varaždin. Okruženi zelenilom i svježim zrakom na školskom dvorištu učenici su  upoznali svijet drugačiji od njihovog, a kroz iskustvo i uvjerljivo te djeci razumljivo pripovijedanje  Damira Vujnovca i Branka Kladarina.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.