5.b vidio proces nastanka obuće “od skice do špice”

0
422
views

Učenici 5.b razreda IV. OŠ Varaždin iskoristili su dolazak sunčanog proljeća za izlazak iz učionice te su u četvrtak, 28. travnja 2022., otišli na terensku nastavu s razrednicom Andrejom Kranjčić, a u pratnji učiteljice NIkoline Cikač. Tom prilikom su obišli varaždinski Stari grad i razgledali izložbu Od skice do špice, priređenu u povodu 15. obljetnice djelovanja preddiplomskoga stručnog studija Dizajn obuće u Varaždinu.

Kao i Šošteraj, i ovaj izložbeni projekt realiziran je kroz suradnju Jelene Rančić, kustosice u GMV-u, i dr. sc. Suzane Kutnjak-Mravlinčić, više predavačice i mentorice na TTF-u.

Dizajn obuće smjer je koji se od 2007. godine provodi u Studijskoj jedinici Varaždin TTF-a, a dosad ga je završilo ukupno 80 studenata. Kroz izložbu i radove bivših studenata prezentirao se kreativni dio programa i razvoj vještina dizajniranja obuće, korak po korak, od skice do špice.

Zanimljiva izložba osvijestila je učenicima proces nastanka jednog svakodnevnog uporabnog predmeta kojeg često uzimamo zdravo za gotovo.

Dio atmosfere pogledajte u galeriji fotografija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.