Projekt Cvjetna lektira 2022.

0
391
views

U našoj školi već godinama živi projekt ‘Cvjetna lektira’ koji marljivo provode učiteljice i učenici 2. razreda u suradnji sa školskom knjižničarkom M. Mavrek, tijekom ožujka, travnja i svibnja. Projekt se provodi s ciljem ostvarivanja  kreativnijeg odnosa prema učeničkoj lektiri, stjecanja stvaralačkog iskustva, poticanja mašte i  kreativnosti, uživanja u čitanju i ljubavi prema knjizi.

I ove godine, učenici 2.a, b, c razreda proljeće su obilježili čitajući priču ‘Plesna haljina žutog maslačka’ Sunčane Škrinjarić te sudjelujući u brojnim i raznovrsnim aktivnostima.

Natjecali su se u kvizu prepoznavanja cvijeća, izrađivali cvjetne kataloge, herbarije, ukrase od reciklažnog papira, mirisne slike, oslikavali straničnike, crtali stripove. Sa svojim učiteljicama  M. Studak, T. Melnjak , R. Kraš i školskom knjižničarkom posjetiti su i izložbu kukaca – stalni postav Entomološkog odjela GMV, izložbu Erika, Gradsku tržnicu i cvjećare te Vrtni centar, gdje su saznali zanimljive i poučne informacije.

Na kraju projekta, organizirane su, nakon dvogodišnje stanke, natjecateljske igre pod nazivom Maslačkove natjecateljske igre u našoj sportskoj dvorani, u kojima su sudjelovali učenici  drugih razreda zajedno sa svojim roditeljima! Razvijanje sportskog duha, bodrenje natjecatelja, osmijeh i radost na licima naših učenika najbolja su nagrada za ovakve aktivnosti.

Rezultate zajedničkog rada – maštovite i kreativne radove, učenici su pokazali roditeljima na izložbi nakon natjecateljskih igara i okrijepe.

Do sljedeće godine i novih ideja u projektu Cvjetna lektira!

U nastavku pogledajte kako je sve to izgledalo ove godine!

Marina Mavrek

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.