Čast pucanja iz topa pripala učiteljici Foder

0
567
views

Subotom, od polovice travnja do polovice rujna, u Varaždinu se puca iz topa.

Top je umanjena replika varaždinskog topa koji je lijevan u ovom kraju i koji je trebao služiti u borbi protiv Mađara kad je ban Jelačić prešao Dravu 11. rujan 1848. godine. Prema riječima zapovjednika Varaždinske gradske garde Dražena Loparića top u toj bitci nije opalio pa se to sad nadoknađuje.

Prilika da pucaju iz topa daje se Varaždinkama i Varaždincima koji su na neki način zaslužni za boljitak grada Varaždina.

Ove subote, 30. srpnja 2022., iz topa će pucati učiteljica IV. OŠ Varaždin Gordana Foder.

Učiteljica Gordana Foder sjajno poznaje ljekovito bilje i sve zakone prirode. Naravno da svoje znanje i iskustvo prenosi na učenike. Uživa u brizi o biljkama, pisanju, a najviše u radu sa učenicima. U IV osnovnoj školi omiljena je učiteljica, u njezinom šarenom razredu sjedi se na pilates loptama, a informatika se uči od prvog dana. Biti učiteljica – to nije posao! To je hrabrost i odgovornost- kad uzmeš dječji život u ruke i oblikuješ ga, to je ljubav – bez tog najvažnijeg “začina” nema finog kolača, to je predanost – biti učiteljica, to se ne radi – to se živi. Gordana je i sjajna kolumnistica Varaždinskog.hr i vrlo rado pročitamo njene “izlete” u prošlost. U tim napisima često nam se “preklope putevi” pa čitamo i o Varaždinskoj građanskoj gardi. Gordana sve stigne, vjerojatno se držeći one Einstinove o vremenu, kao relativnom pojmu.
Želimo joj još puno generacija mladih ljudi u njenoj učionici, puno objava u kojima i nas uči povijesti i ljubavi prema našem Varaždinu, želimo joj zdravlja i da i dalje sve nas diže svojom toplinom i vedrinom. Tim riječima našu je učiteljicu predstavio i najavio zapovjednik Garde Dražen Loparić.
IV. OŠ Varaždin ponosna je na svoju učiteljicu, zaslužnu Varaždinku, Gordanu Foder te s nestrpljenjem čekamo čuti pucanj iz topa sutra u podne.

Subota, 6. srpnja 2022. godine

Zbog lošeg vremena došlo je do odgode  prošle subote te je pucati iz topa Gordana Foder uspjela tek ove subote. Čestitamo još jednom!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.