U tuđim cipelicama

0
281
views

U tuđim cipelicama naziv je projekta Zaklade za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael” kojeg provodi Udruga savjetovališta “Uz tebe sam”. Cilj je educirati djecu kako pomoći prijatelju i zajedno se maknuti od nasilnika, reći odrasloj osobi i zatražiti pomoć te prijavit nasilje na broj Hrabrog telefona. 

Ovom projektu pod motom Reci NE vršnjačkom nasilju pridružili su 4.a, 4.b i 4.c IV. OŠ Varaždin sa svojim učiteljicama Marijom Ilić Konjić, Jasminkom Jalšić te Gordanom Foder. U dvorani škole učenici su sudjelovali u nizu aktivnosti te su imali priliku da berem pokušaju vidjeti kako je kad si slijep, gluh ili imaš neki drugi tjelesni nedostatak, odnosno pokušali su hodati u tuđim cipelicama. 

Osim navedenih aktivnosti učenici su na početku ispunili ulaznu anketu gdje je ispitano znaju li što je vršnjačko nasilje, jesu li i u kojoj mjeri takvom nasilju izloženi te koliko često su oni ti koji vrše nasilje nad drugima, a ispitano je i kako se osjećaju u školi i među vršnjacima.

Nakon edukacije i provedenih aktivnosti učenici su ispunili izlaznu anketu kojom je provjereno jesu li  upamtili što je vršnjačko nasilje i kako postupiti kada su mu oni ili njihovi prijatelji izloženi. Cilj edukacije i navedenih aktivnosti bio je i djelovati na izazivanje empatije kod potencijalnih nasilnika te se nadamo da je postignut.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.