Moja filmska priča od škole do kina – projekt kojem su se priključili 3. b i c te 4. a

0
273
views
smart

Učenici 3. b i c te 4. a razreda su u pratnji učiteljica  Romane Kraš, Tamare MelnjakMarije Ilić-Konjić te školske knjižničarke  Marine Mavrek prisustvovali projekciji igranog filma Ljeto kada sam naučila letjeti u Kinu Gaj.

Projekcija je bila u sklopu projekta “Moja filmska priča od škole do kina” uz stručno vodstvo Dubravke Kalinić Lebinec, učiteljice s bogatim iskustvom u filmsko-pedagoškom radu.

Učenici su tako dobili priliku pogledati izvrstan filmski uradak  Radivoja Andrića, koprodukciju Srbije, Hrvatske, Bugarske i Slovačke. Film koristi tri jezika – hrvatski, srpski i engleski, a samo je engleski dio praćen titlovima. To je priča je o odrastanju koju je u filmski scenarij prema istoimenom romanu Jasminke Petrović pretočila mlada scenaristica Ljubica Luković. Između ostalog, film je dobitnik je nagrade za najbolji europski film za djecu na međunarodnom festivalu BUFF u Švedskoj, na Pulskom filmskom festivalu film je osvojio najvišu ocjenu publike (4,87) od svih filmova prikazanih u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji, a glumica Snježana Sinovčić nagrađena je Zlatnom arenom za najbolji hrvatski doprinos u manjinskoj koprodukciji.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.