Jana Koščak gošća na Tjednu školskog doručka

0
481
views

Tjedan školskog doručka provodi se od 2020. godine u sklopu projekta Živjeti zdravo, a današnjim prvim u nizu ovotjednih predavanja započeo je Tjedan školskog doručka u IV. OŠ Varaždin. Obilježavanje i organizaciju Tjedna školskog doručka najvećim je djelom na sebe preuzela učiteljica geografije Kristina Sadibašić.

Bivša učenica IV. OŠ Varaždin, trenutno najuspješnija hrvatska atletičarka Jana Koščak vratila se dvije  godine unazad te došla posjetiti svoje bivše školske kolege i učitelje. Jana je osvojila zlato u sedmoboju na Europskom mlađejuniorskom prvenstvu (U-18) u
Jeruzalemu. Osim toga, završila je sezonu i na uvjerljivo prvom mjestu svjetske ljestvice, a
dodala je tome i zlato u skoku u vis na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u
Banskoj Bystrici. Sve joj je to nedavno donijelo i nagradu Dražen Petrović za najveću nadu hrvatskog sporta.

Povod  Janinog dolaska je bio već spomenuti doručak koji nam je Jana predstavila iz perspektive uspješnog sportaša. Naglasila je da doručkuje otkad zna za sebe te podsjetila učenike kako je važno pojesti prvi obrok u danu unutar sat vremena od ustajanja. Jana doručkuje žitarice, voće, orašaste plodove i slično. Naglasila je kako su učenici osnovnih škola u prednosti pred starijim kolegama u srednjim školama jer dobiju kvalitetan obrok u školi dok su srednjoškolci ovisni o ponudi u bližem krugu škole ili vlastitoj snalažljivosti. Jana se za svoj školski obrok pobrine sama te ga ponese od kuće, tako nije primorana utažiti glad u nekoj od pekara ili objekata brze prehrane već sa sobom ima nutritivno bogat obrok.  Ravnateljica IV. OŠ Varaždin dr.sc. Jasmina Dvorski Jani je zahvalila prigodnom zahvalnicom, crtežom učiteljice likovne kulture Maje Đakmanec Loborec.

Nakon educiranja učenika, Jana je druženje nastavila u blagovaoni uz pametnu kašu. Spremno je odgovarala na pitanja učenika koji su joj znatiželjno pristupali te veselo je porazgovarala i sa bivšim učiteljica i učiteljima.

Zahvaljujemo  još jednom Jani na dolasku i sudjelovanju u ovom projektu te se veselimo i nadamo nekim budućim suradnjama.

Doručkujte i vi zdravo!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.